Rijkjan van Ginkel

Rijkjan van Ginkel
Directeur Kroneman

Dit project bestaat uit 71 vrijstaande vakantiehuizen en acht luxueuze strandwoningen. Kroneman Installatietechniek kreeg de opdracht om deze klus te klaren. “Bij zo’n groot project is het belangrijk dat alle producten op elkaar afgestemd zijn zodat je efficiënt kunt installeren”, vertelt Rijkjan van Ginkel, directeur van Kroneman.

Optimale uitstraling én duurzaam

Kroneman werd al in de aanloopfase bij het project betrokken. “Deze villa’s moeten luxe uitstraling en de beleving die de verlichting oproept, speelt daarbij een grote rol”, stelt Van Ginkel. “Wij hebben geadviseerd te kiezen voor een led-spot met het lichtbeeld van halogeenverlichting.

Groot voordeel van die spots is dat ze een mooi lichtbeeld hebben en duurzaam zijn. Duurzaamheid is een van de speerpunten van Het Zilveren Schor. De ledverlichting draagt hieraan in hoge mate bij.”

Optimaal op elkaar afstemmen

Een andere belangrijke overweging is het gebruiksgemak bij de installatie. “Per woning installeren wij 64 ledspots en bij de strandwoningen zijn dat er zelfs 74. Daarbij komen nog dimmers, drivers en andere accessoires. Om efficiënt te kunnen werken, moeten al die producten optimaal op elkaar zijn afgestemd.”

Bij zijn keuze nam Van Ginkel ook mee dat de spots gedimd kunnen worden met een 1-10V potentiometer en dat ze voor buitengebruik kunnen worden voorzien van een IP44 behuizing.

Samenwerking met leverancier

Een groot project vereist een goede logistieke planning. “Alle producten moeten op het juiste moment beschikbaar zijn”, verduidelijkt Van Ginkel. “Wij hebben daarom zowel met de groothandel als met de leverancier goede afspraken gemaakt.

Het voordeel van die samenwerking is ook dat wij met specialistische vragen direct contact kunnen opnemen met experts op het gebied van deze producten.”

Regelmatig overleg

De modelwoning is inmiddels opgeleverd en de medewerkers van Kroneberg zijn nu bezig met de installatie van de ledverlichting in de eerste villa’s. Van Ginkel heeft, ook in deze fase, regelmatig contact met de projectontwikkelaars.

“Het gaat dan om het huidige werk maar ook over het verlichtingsplan voor het nog te bouwen horecapaviljoen, het restaurant en het zwembad. Want ook daar wordt vanzelfsprekend ledverlichting toegepast. De sfeerbeleving in een restaurant is weer anders dan in een zwembad. Gelukkig is er voor iedere ruimte een geschikte verlichting”

Persoonlijk lichtbeeld

De toekomstige eigenaren kunnen hun eigen stempel drukken op hun villa. Het exterieur is gelijk, maar in het interieur zijn variaties mogelijk en de verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. “De leverancier waarvoor wij hebben gekozen, heeft een enorm ruim assortiment.

Daardoor kunnen wij de eigenaren een breed scala aan armaturen aanbieden en zo samen met hen een persoonlijk lichtbeeld ontwerpen.”