Dennis Gouka
Algemeen directeur Heras Groep Europa
 

“In Nederland is veel ruimte voor externe verduurzaming. Er staan hier veel hekken, soms zie je kilometers aan hekwerken. Deze doen dienst als beveiliging en begrenzing, maar je kunt een hek ook andere functies geven. Zo kunnen er zonnecellen aan een hek worden bevestigd. De zonne-energie die de panelen opbrengen kan gebruikt worden voor de verlichting van het hek, maar ook voor elektrische apparaten binnen het kantoor.”

Economische voordelen

“Hoewel de productie van de huidige hekken groener is, blijft de levensduur hetzelfde als de hekken van vroeger. De economie heeft het lastig dus moet er geïnnoveerd worden. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds betere en schonere manieren om staal te beschermen tegen roesten. Duurzaamheid is een kans voor bedrijven om te pakken.”

Gezondheidsvoordelen

“Verduurzaming buiten het kantoor kan ook positieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Zo kan er een coating aan het hek worden toegevoegd die stikstof uit de lucht haalt. Ook fijnstof kan uit de lucht gehaald worden door een hek. Er is namelijk een methodiek waarb