Ank van der Meer
Manager Service en Zorg De Makroon Amstelring

Als manager Service en Zorg van Amstelring is Ank van der Meer verantwoordelijk voor de zorg- en service-verlening in het gebouw. Het gebouw telt 134 zelfstandige appartementen. Zorg op afroep in De Makroon is mogelijk in de zelfstandige woningen, maar niet verplicht. De bewoners van de huurappartementen kunnen kiezen of ze aangesloten worden op het alarmsysteem.

In de plint van het pand zetelt een huisarts en er is een kleinschalige fitnessorganisatie voor ouderen. “Het zijn allemaal voorzieningen die het leven van de bewoners vergemakkelijken en veraangenamen”, zegt Van der Meer. De behandelgroep, met paramedici en een specialist ouderengeneeskunde, kan naast de eigen huisarts ondersteuning bieden. “De Makroon biedt de omstandigheden om zelfstandig te blijven wonen en de middelen om dat zo lang mogelijk te blijven doen.”

Van der Meer ziet een dergelijke constructie als de toekomst voor woon-zorgcomplexen. “Al moeten mensen nog wel wennen aan het idee dat ze zware zorg kunnen ontvangen in hun eigen appartement.” Naast die zorgmogelijkheden bij de bewoners thuis, is op de eerste verdieping van het complex een etage ingericht voor kleinschalig.